Bilförsäkring Audi

Om du har köpt en Audi och ska ordna bilförsäkring kan du antingen välja att vända dig till ett allmänt försäkringsbolag eller att vända dig direkt till Audi. För att ha något att jämföra med tar vi här Audis eget försäkringsbolag som exempel.

Om du försäkrar din bil hos Audi kan du vara säker på att du kan nå ditt försäkringsbolag dygnet runt om du råkar ut för en olycka, både via telefon och internet. När du kontaktar Audis försäkringsbolag vill de ha så mycket information som möjligt från dig, allt för att hanteringen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Vid en olycka repareras bilen alltid av auktoriserade verkstäder och endast originaldelar används. När du ska försäkra din Audi kan du välja en grundförsäkring och sedan göra vissa tillägg om du så önskar, för att anpassa försäkringen efter dina egna behov.

En grundförsäkring innebär en trafikförsäkring som träder in om du råkar skada någon annan eller någon annans egendom, samt en hel- eller halvförsäkring som täcker sådant som händer din bil. Om du tecknar en halvförsäkring kan du bland annat få ersättning för om någon bryter sig in i din bil och skadar eller försöker stjäla den, om rutorna skadas, om det uppstår maskin- eller elektronikfel och om bilen behöver bärgas. Om du istället väljer en helförsäkring kan du dessutom få ersättning om din bil skadas vid en olycka eller utsätts för skadegörelse.

Om man utöver grundförsäkringen vill göra några tillägg kan man hos Audi välja bland följande: stor bilextra, självriskeliminering vid djurkollision, förar- och passagerarolycksfall samt privat sjukvårdsförsäkring vid trafikolycka.

Stor bilextra innebär att om det händer något med din bil och du behöver ha en hyrbil kan försäkringen täcka 75 % av kostnaderna i upp till 60 dagar (förutsatt att skadan på din bil täcks av försäkringen), om du kolliderar med ett djur eller är utomlands och krockar med en utländsk bil får du ersättning samt att om någon medvetet skadar din bil sänks självrisken till 1000 kr på din vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti. Självriskeliminering vid djurkollision (vilket ingår i stor bilextra) innebär att denna försäkring träder in istället för självrisken i vagnskadegarantin eller vagnskadeförsäkringen om du skulle kollidera med ett djur. Skulle du inte ha någon vagnskadegaranti eller vagnskadeförsäkring täcker denna tilläggsförsäkring reparationskostnader upp till 6000 kronor. Med tillägget förar- och passagerarolycksfall kan du få extra ersättning om du eller dina passagerare skadas eller omkommer om ni råkar ut för en trafikolycka. Privat sjukvårdsförsäkring vid trafikolycka innebär att du och dina passagerare får snabb och bra specialistvård och annan hjälp om ni skulle råka ut för en trafikolycka.

Att köpa en Audi kan kosta en del, beroende på modell, vilket gör att försäkringen kostar därefter. Därmed är det inte sagt att man ändå inte kan komma undan med en bilförsäkring till sin Audi som ligger bra i pris i förhållande till vad man får för det. Det är alltid värt att lägga lite tid på att jämföra kostnaden hos olika försäkringsbolag. Skaffa en bilförsäkring till din Audi idag!