Bilförsäkring BMW

Har du en BMW som du ska försäkra? I så fall kan du välja att vända dig till ett allmänt försäkringsbolag eller att kontakta BMW direkt. För att få veta ungefär hur en bilförsäkring är upplagd tar vi här BMW:s eget försäkringsbolag som exempel. BWM har en egen försäkring som ger dig som kund möjligheten att få hjälp dygnet runt om du råkar ut för en olycka. De garanterar även att din bil alltid repareras på auktoriserade verkstäder och med originaldelar. Oavsett vilket försäkringsbolag du väljer kan du ofta köpa en grundförsäkring och sedan bygga på den med olika tilläggsförsäkringar så att den passar just dig och hur du använder din bil. Om du väljer att kontakta BMW för din försäkring kan du välja mellan en grundförsäkring som består av en trafikförsäkring samt en hel- eller halvförsäkring. De tilläggsförsäkringar som du sedan kan välja mellan är stor bilextra, självriskeliminering vid djurkollison, förar- och passagerarolycksfall samt privat sjukvårdsförsäkring vid olycka. Vad innebär då dessa?

Trafikförsäkring är något som alla bilägare måste ha. Den skyddar andra personer om du råkar skada dem eller deras egendom med din bil. I kombination med denna trafikförsäkring kan du välja en halvförsäkring som även ersätter skador eller stöld i händelse av inbrott eller stöldförsök, brand- och elektronikskador, skador på glas, kostnader i samband med bärgning vid exempelvis en olycka eller stöld samt maskinskador. Om man istället väljer att helförsäkra sin bil får man dessutom ersättning för skador eller skadegörelse på bilen, vilket kan vara till exempel om man har kört av vägen eller om något medvetet har skadat din bil.

Om man sedan tittar på tilläggsförsäkringarna så innebär stor bilextra att om du råkar ut för en olycka och behöver ha en hyrbil ett tag kan du få ersättning för 75 % av kostnaden i max 60 dagar, och om bilen skadas vid en djurkollison eller kollision med en utländsk bil när du är utomlands får du självrisken (max 6000 kr) betald, samt att om någon medvetet skadar din bil minskas självrisken till 1000 kr. Självriskeliminering vid djurkollision innebär att du kan få ersättning om du kolliderar med ett djur. Med förar- och passagerarolycksfalls försäkringen kan du få extra ersättning om du eller dina passagerare skadas eller omkommer vid en trafikolycka. Privat sjukvårdsförsäkring innebär dessutom att ni vid en trafikolycka får bra och snabb specialistvård och rehabilitering.

BMW är en populär bil hos yngre vilket gör den mer stöldbegärlig och därmed kan kosta mer att försäkra. Som tur är finns det billigare försäkringsbolag att hitta även när det handlar om att försäkra en BMW så det är mödan värt att titta. runt lite på olika alternativ

Teckna en bilförsäkring för din BMW idag!