Billigast bilförsäkringar

Att hitta en bilförsäkring som är billig behöver inte vara så svårt som man kan tro. Dock är detta något du bör tänka på innan du köper en bil, eftersom bilen är en faktor som påverkar hur dyr eller billig bilförsäkring du i slutet kommer att få. Andra större faktorer som påverkar din bilförsäkring – prismässigt – är din ålder och vart du bor. Mindre faktorer – men ändå sådana som påverkar – är om du varit med i någon olycka tidigare. När du köper din bil ska du tänka på att bilar med större motor och mer hästkrafter oftast blir dyrare att försäkra. Billiga bilar att försäkra har mindre motorer, mindre hästkrafter och är gärna lite äldre. Dock påverkar även bilens krocksäkerhet din bilförsäkring, prismässigt.

Det minsta du måste ha är en trafikförsäkring, denna täcker skador som du i samband med en olycka åstadkommer. Eventuella skador på din bil täcks inte.

För att hitta den billigaste bilförsäkringen bör du ringa runt till så många försäkringsbolag som möjligt. Berätta vilken bil du har, hur gammal du är samt vart du bor. Be om att få prisuppgifter på både trafik-, halv- och helförsäkring. Du avgör sedan vad du tycker är mest värt när det gäller att försäkra din bil. Har du en gammal bil kanske en trafikförsäkring räcker, har du en nyare bil är en helförsäkring, som täcker skador som kan uppkomma på din bil, att föredra.

När du har ringt runt till ett större antal försäkringsbolag har du sedan fått prisuppgifter från respektive. Börja sedan igen med att ringa runt försäkringsbolagen och uppge priset på den billigaste bilförsäkringen du fått, dra även från denna bort ett antal hundralappar innan du presenterar resultatet för försäkringsbolaget. På så sätt kan du se fall försäkringsbolaget matchar eller ger dig ett bättre pris sett från första gången du ringde till dem.

På detta sättet är du fullt garanterad att hitta den billigaste bilförsäkringen.